OPOZORILO: Ta spletna stran uporablja samo lastne piškotke (phpbb3). Zbrišite jih lahko spodaj desno, onemogočite pa v nastavitvah brskalnika.

Parkomati

Naj se javi lastnik vozila, ki nam je zaparkiral vhod
Site Admin
Prispevkov: 125
Pridružen: 12 Avg 2012, 18:16

Parkomati

OdgovorNapisal/-a edin » 13 Feb 2014, 10:21

Bodo ljubljanski parkomati postali Jankovićevi "radarji"?

Množica novih parkomatov, ki jih je MOL postavila pred hišami in garažami prebivalcev ljubljanske Rožne doline, je te tako razkačila, da so se zbrali v civilni iniciativi.

Slika

Število parkomatov se bo pod Jankovićevim županovanjem več kot potrojilo. S prvotnih 150 parkomatov se bo njihovo število do leta 2015 povečalo na 500. Število parkomatov se bo pod Jankovićevim županovanjem več kot potrojilo. S prvotnih 150 parkomatov se bo njihovo število do leta 2015 povečalo na 500.

Začeli naj bi zbirati podpise proti osovraženim avtomatom. Te so že prekrili z letaki, s katerimi protestirajo proti ravnanju MOL, piše časnik Večer.

Iniciativa je na medije naslovila tudi dopis, v katerem opozarja na aroganco mestne birokracije in zagotavlja, da bo šla s svojimi zahtevami tudi pred pristojna evropska sodišča, če bo treba. "Ne bomo dovolili, da mestni občini ni mar za kakovost življenja v našem mestu! Ne bomo dovolili, da si polnijo proračun na naših – že tako praznih žepih!" so v izjavi za javnost med drugim zapisali predstavniki Civilne iniciative za Rožno dolino.

Dejstvo je, da se bo število parkomatov pod županovanjem Jankovića več kot potrojilo. S prvotnih 150 parkomatov se bo njihovo število do leta 2015 povečalo na 500, skladno s tem pa tudi višina prihodkov iz naslova parkirnin. Lani so znašali že skoraj dva milijona, kar je dvakrat več kot leta 2010. Ljubljanski župan Janković je že pred časom napovedal, da v Ljubljani ne bo več mogoče brezplačno parkirati, še poroča Večer.


Avtor: David Kos
Foto: Ana Kovač
www.siol.net

Vrni se na Promet

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost